Βιογραφικό

Δρ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, MD Diplomat, BSCCP, DFFP

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Αναπαραγωγής

Διευθυντής Γυναικολογικού Κέντρου Αναπαραγωγής gonimotis

αν. Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ


ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ο Δρ. Γεώργιος Ιωαννίδης είναι Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος με ειδίκευση τη διερεύνηση τηςυπογονιμότητας, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τη λαπαροσκοπική - υστεροσκοπική χειρουργική.

Το 1994 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

1995-2000: Eιδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Λονδίνο με βάση το πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης που ορίζεται από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας. Εργάσθηκε στα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Μαιευτικά και Γυναικολογικά Νοσοκομεία King’s College University Hospital, Guys & St Thomas University Hospital, Hammersmith University Hospital και Queen Charlottes University Hospital. Εκπαιδεύτηκε στην παρακολούθηση της κύησης και των επιπλοκών αυτής καθώς και στο πλήρες φάσμα της γυναικολογικής χειρουργικής.

2000-2003: Αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στη Μ. Βρετανία, εξειδικεύτηκε πλήρως σε όλες τις τεχνικές υποβοήθησης αναπαραγωγής, εξωσωματικής γονιμοποίησης και μικροχειρουργικής σαλπίγγων για τρία επιπλέον χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου, υπό τον διάσημο και πρωτοπόρο στην εξωσωματική γονιμοποίηση Καθηγητή Λόρδο Robert Winston, παρουσιάζοντας παράλληλα ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Απέκτησε εμπειρία σε όλες τις θεραπείες για την υπογονιμότητα, τις πολυκυστικές ωοθήκες, τις αποφραγμένες σάλπιγγες, την ενδομητρίωση και τα ινομυώματα. Συνολικά, ο Δρ Ιωαννίδης ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος για την κλινική διαχείριση πάνω από 2500 κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

2003-2004: Στη συνέχεια μετέβη για ένα έτος στη μονάδα ενδοσκοπικής γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ulleval του Όσλο, όπου εξειδικεύτηκε περαιτέρω σε προχωρημένες τεχνικές λαπαροσκοπικής και υστεροσκοπικής χειρουργικής υπό τους Καθηγητές Olav Istre και Anton Langebrekke. Η μονάδα αυτή είναι τεταρτογενές κέντρο αναφοράς και δέχεται επιπλεγμένα περιστατικά από όλη τη Νορβηγία. Στη μονάδα αυτή εκπαιδεύτηκε και πραγματοποίησε δεκάδες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις θεραπείας ενδομητρίωσης, αφαίρεσης κύστεων ωοθήκης, σαλπιγγεκτομής, θεραπείας εξωμήτριων κυήσεων, λύσης συμφύσεων και υστερεκτομής, καθώς και υστεροσκοπικές επεμβάσεις αφαίρεσης διαφραγμάτων ενδομητρίου, ινομυωμάτων και πολυπόδων ενδομητρίου.

Το 1999 απέκτησε το δίπλωμα του Τομέα Οικογενειακού Προγραμματισμού του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (Diplomate of the Faculty of Family Planning), το 2000 το δίπλωμα και την αδειοδότηση εκτέλεσης μαιευτικών υπερήχων Α’ τριμήνου κύησης από το  Fetal Medicine Foundation, London (Certificate of Competence in First Trimester Scanning) και το 2004 το δίπλωμα για την Γυναικολογική Ενδοσκοπική Χειρουργική (Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση) από το Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνούς φήμης συνέδρια για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί και βραβευθεί σε διεθνή περιοδικά.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE), της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας (British Fertility Society) και της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM).

Το 2004 επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει στο Κολωνάκι το Γυναικολογικό Κέντρο Αναπαραγωγής gonimotis. Από τότε έχει βοηθήσει εκατοντάδες ζευγάρια στην Ελλάδα να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους και να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί.

Το 2004 αρχίζει τη συνεργασία του με τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, όπου και παραμένει έως σήμερα ενεργό στέλεχος.

Από τον Μάιο του 2012 έως και σήμερα συμμετέχει είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος ή αναπληρωτής της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Είναι παντρεμένος με την Δρ. Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου, Μαιευτήρα Γυναικολόγο και επιστημονική συνεργάτη του τμήματος ιατρικής εμβρύου του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ. Η Δρ Γεωργακοπούλου έχει ειδικευθεί και εξειδικευθεί επίσης στην Μ. Βρετανία στην εμβρυομητρική ιατρική, την εξελιγμένη μαιευτική υπερηχογραφία και την διενέργεια αμνιοπαρακεντήσεων και λήψεων τροφοβλάστης υπό τον Καθηγητή Kypro Nikolaides στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Kings College Hospital και St Georges Hospital London. Είναι διαπιστευμένη από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου και κατέχει την άδεια εξειδίκευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία από το Υπ Υγείας. Από το 2004 συνεργάζονται τόσο στο ιατρείο τους στο Κολωνάκι όσο και στο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ, έτσι ώστε να παρέχουν ολοκληρωμένες γυναικολογικές και μαιευτικές υπηρεσίες από το ξεκίνημα ενός υπογόνιμου ζευγαριού μέχρι τον τοκετό. Είναι περήφανοι γονείς δύο παιδιών.

Popup_close
Popup_days_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε τις επόμενες γόνιμες ημέρες σας.


Popup_close
Popup_birth_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού.