Τι είναι η ρομποτική χειρουργική;

Το ρομπότ είναι για ένας συνδυασμός ειδικών μηχανικών λαπαροσκοπικών βραχιόνων, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί μέσα στην κοιλιά της γυναίκας και κατευθύνονται από τον χειρουργό μέσω μίας τρισδιάστατης κονσόλας και ειδικών χειριστηρίων. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και το ρομπότ τοποθετείται κοντά στην ασθενή, με τους βραχίονες να προσαρμόζονται στα σημεία ακριβώς που δουλεύουν και τα χέρια του χειρουργού. Τα χειρουργικά εργαλεία των βραχιόνων εισάγονται πρώτα με μικρές τομές λίγων χιλιοστών στο σώμα της ασθενούς.

Αποτελείται από μια κονσόλα χειρισμού, που δίνει τη δυνατότητα για τρισδιάστατη απεικόνιση και ένα σύστημα τεσσάρων βραχιόνων στο οποίο εφαρμόζονται τα χειρουργικά εργαλεία. Ο χειρουργός κάθεται άνετα και χωρίς σωματική κόπωση στην κονσόλα, μέσα στη χειρουργική αίθουσα αλλά σε απόσταση από την ασθενή και χειρίζεται τα χειρουργικά εργαλεία των βραχιόνων με ειδικά χειριστήρια. Κάθε βραχίονας είναι συνδεδεμένος με ένα χειρουργικό εργαλείο και στον κεντρικό βραχίονα βρίσκεται η κάμερα. Οι βραχίονες διαθέτουν πολύ ποιο μεγάλη ευελιξία συγκριτικά με τον καρπό του ανθρώπινου χεριού αφού έχουν ικανότητα  περιστροφής έως τις 360ο. Το οπτικό πεδίο του χειρουργού είναι μεγενθυμένο επιτρέποντάς του να κάνει λεπτομερείς, ακριβείς και πιο σταθερές κινήσεις.

Το ρομπότ δεν χειρουργεί μόνο του! Ούτε αντικαθιστά τον χειρουργό! Αποτελεί ένα νέο, σημαντικό εργαλείο και εφόδιο, που διευκολύνει το έργο του λαπαροσκόπου χειρουργού.

Ο Δρ Ιωαννίδης έχει εκπαιδευθεί στις νέες αυτές τεχνικές με το σύστημα DaVinci.

Φωτογραφίες
Popup_close
Popup_days_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε τις επόμενες γόνιμες ημέρες σας.


Popup_close
Popup_birth_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού.