Υστεροσκοπική αφαίρεση διαφράγματος μήτρας

Το διάφραγμα της μήτρας είναι ένας τύπος εκ γενετής ανωμαλίας της μήτρας όπου ένα επιπλέον «τοίχωμα» διατρέχει κατά μήκος την κοιλότητα της μήτρας χωρίζοντάς την σε δύο υπο-κοιλότητες μικρότερου μεγέθους.

Τα διαφράγματα της μήτρας ευθύνονται για υπογονιμότητα και αφαιρούνται μόνο υστεροσκοπικά. Γίνεται χρήση ειδικού επεμβατικού υστεροσκοπίου (ρεσεκτοσκόπιο), διαφορετικού από αυτό που χρησιμοποιούμε για την αφαίρεση πολυπόδων ή ινομυωμάτων, το οποίο κάνει χρήση ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να γίνει η διατομή του διαφράγματος. Αν το διάφραγμα είναι λεπτό και χωρίς αγγεία, η επέμβαση θα μπορούσε να γίνει με χρήση υστεροσκοπικού ψαλιδίου.

Πριν το χειρουργείο χρειάζεται προσεκτική προεγχειρητική εκτίμηση από τον ίδιο τον χειρουργό με ενδοκολπικό υπερηχογράφημα, προκειμένου να γνωρίζει ακριβώς το βαθμό που το διάφραγμα επεκτείνεται στην κοιλότητα της μήτρας, έτσι ώστε να αποφύγει πιθανές επιπλοκές (διάτρηση μήτρας) κατά την ώρα του χειρουργείου. Η θεραπεία της πάθησης γίνεται αμέσως και η ασθενής εξέρχεται μετά από 1-2ώρες.

Η αφαίρεση του διαφράγματος αποκαθιστά τη γονιμότητα της γυναίκας (αν αυτό ήταν η μόνη αιτία) μια και επαναφέρει την κοιλότητα της μήτρας στο φυσιολογικό της μέγεθος.

 

Δείτε video από υστεροσκοπική αφαίρεση διαφραγμάτων που οδήγησαν μετά σε κύηση

Popup_close
Popup_days_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε τις επόμενες γόνιμες ημέρες σας.


Popup_close
Popup_birth_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού.