Υστεροσκοπική αφαίρεση πολύποδα ενδομητρίου

Οι πολύποδες της κοιλότητας της ενδομητρίου ή του ενδοτραχήλου αφαιρούνται υστεροσκοπικά με ειδικό εργαλείο - ριζεκτοσκόπιο υπό συνεχή οπτικό έλεγχο. Η διαδικασία είναι σχεδόν αναίμακτη, δεν πραγματοποιούνται τομές και είναι παρόμοια της διαγνωστικής υστεροσκόπησης. Η θεραπεία της πάθησης γίνεται αμέσως και η ασθενής εξέρχεται μετά από 1-2ώρες.

Παλιότερα οι πολύποδες αφαιρούνταν με χειρουργική απόξεση ενδομητρίου. Την τελευταία 10ετία με βάση τις οδηγίες (guidelines) τόσο από τη Μ. Βρετανία όσο και από την Αμερική, όλοι οι πολύποδες ενδομητρίου και ενδοτραχήλου πρέπει να αφαιρούνται υστεροσκοπικώς, γιατί αν αφαιρεθούν με απόξεση είναι πιθανό να παραμείνει ο μίσχος τους και να υποτροπιάσουν,όπως επίσης είναι πιθανό να μην γίνει διάγνωση άλλης παθολογίας που μπορεί να συνυπάρχει. Η αφαίρεση των πολυπόδων σε γυναίκες με υπογονιμότητα είναι αναγκαίο να γίνεται μόνο υστεροσκοπικώς, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν συμφύσεις (ουλώδης ιστός) και να επιδεινωθεί η υπογόνιμοτητά τους.

Η υστεροσκοπική αφαίρεση των πολυπόδων αυξάνει τη γονιμότητα, μειώνει τις αποβολές της κύησης και μειώνει και τη ροή του αίματος σε γυναίκες με βαριές περιόδους (μηνορραγία).

 

Δείτε video από υστεροσκοπική αφαίρεση πολυπόδων που οδήγησαν μετά σε κύηση

Popup_close
Popup_days_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε τις επόμενες γόνιμες ημέρες σας.


Popup_close
Popup_birth_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού.