Διαγνωστική υστεροσκόπηση

Πρόκειται για μία εξαιρετική μέθοδο διάγνωσης υπογονιμότητας στη γυναίκα που προκαλεί ελάχιστη καταπόνηση στην εξεταζόμενη. Η διαγνωστική υστεροσκόπηση βοηθά τον γυναικολόγο αναπαραγωγής να εκτιμήσει την ακεραιότητα της κοιλότητας του ενδομητρίου, του χώρου δηλαδή που εμφυτεύεται το έμβρυο, να μελετήσει την επαρκή της διατασιμότητα και να αποκλείσει παθολογικούς παράγοντες που προκαλούν υπογονιμότητα, όπως τα ινομυώματα, οι πολύποδες, τα διαφράγματα και οι ενδομητρικές συμφύσεις.

Δεδομένου του γεγονότος ότι υπερηχογραφικά δεν είναι πάντα εφικτό να διαγνώσουμε το σύνολο των προβλημάτων, είναι απαραίτητο κάθε γυναίκα που διερευνάται για υπογονιμότητα και πριν ξεκινήσει τις προσπάθειες για εξωσωματική γονιμοποίηση να υποβάλεται σε διαγνωστική υστεροσκόπηση. Η υστεροσκόπηση υπερτερεί σαφώς της υστεροσαλπιγγογραφίας καθώς η διάγνωση παθολογικών καταστάσεων, όπως ουλών και συμφύσεων στο ενδομήτριο γίνεται με άμεση όραση.

Η επέμβαση γίνεται υπό ελαφρά αναισθησία, με τη χρήση λεπτού τηλεσκοπίου 2,8-4 mm, χωρίς τομές, το οποίο εισέρχεται από τον κόλπο, δια μέσου του ανοίγματος του τράχηλου της μήτρας, μέσα στην ενδομητρική κοιλότητα. Για να διαστείλουμε την κοιλότητα του ενδομητρίου και να ελέγξουμε την διατασιμότητά της χρησιμοποιούμε κάποιο μέσο διάτασης (όπως ο φυσιολογικός ορός ή το διοξείδιο του άνθρακα).

Η διάγνωση της πάθησης γίνεται αμέσως και η ασθενής εξέρχεται μετά από 1-2ώρες, αφού έχουμε συζητήσει μαζί της τα ευρήματα.

 

Δείτε video από διαγνωστική υστεροσκόπηση

Popup_close
Popup_days_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε τις επόμενες γόνιμες ημέρες σας.


Popup_close
Popup_birth_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού.