Χειρουργικές επεμβάσεις γονιμότητας στη γυναίκα

Επεμβατική λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκόπηση γίνεται με γενική αναισθησία και μπορεί να είναι απλά διαγνωστική ή/και επεμβατική. Όταν είναι διαγνωστική, αποτελεί μία ελαφριά χειρουργική επέμβαση κατά την οποία  ένα  τηλεσκόπιο (λαπαροσκόπιο) οπτικών ινών διέρχεται μέσω μιας μικρής τομής στο ομφαλό και μας επιτρέπει την άμεση εξέταση και τον πλήρη έλεγχο των εσωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκες (ωοθήκες, μήτρα, σάλπιγγες), αλλά και άλλων ενδοκοιλιακών οργάνων (έντερο, ήπαρ, χοληδόχος κύστη κλπ).

Με τη λαπαροσκόπηση μπορεί να γίνει θεραπεία καταστάσεων που σχετίζονται με υπογονιμότητα, όπως η ενδομητρίωση, οι πυελικές συμφύσεις, οι κύστες των ωοθηκών, τα ινομυώματα κ.α. Η συνήθης νοσηλεία στο νοσοκομείο είναι ένα βράδυ.

 

Μάθετε περισσότερα για τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις

Δείτε video λαπαροσκοπικών επεμβάσεων του Δρ Ιωαννίδη

 

Επεμβατική υστεροσκόπηση

Πρόκειτα για μία ελαφριά χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ένα τηλεσκόπιο (υστεροσκόπιο) οπτικών ινών διέρχεται, χωρίς τομές, δια του τραχήλου, στο εσωτερικό της μήτρας και ελέγχει την κοιλότητα αυτής για πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις και παθολογική ανατομία (διαφράγματα) και εφόσον κριθεί απαραίτητο κατά τη διάρκεια της υστεροσκόπησης, μπορεί να γίνει θεραπεία και αφαίρεση-διόρθωση των παθολογικών καταστάσεων αυτών.

Η επέμβαση γίνεται σε ημερήσια βάση, διαρκεί 10-30 λεπτά και η ασθενής δεν χρειάζεται να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο. Πρέπει να διενεργείται την εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου. Μετά από την εξέταση και για 1-2 μέρες η ασθενής μπορεί να έχει λίγο πόνο και μια μικρή αιμορραγία.

Μάθετε περισσότερα για τις υστεροσκοπικές επεμβάσεις

Δείτε video υστεροσκοπικών επεμβάσεων του Δρ Ιωαννίδη

Popup_close
Popup_days_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε τις επόμενες γόνιμες ημέρες σας.


Popup_close
Popup_birth_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού.