Αντιμυλλέριος ορμόνη (ΑΜΗ) – test αποθέματος ωαρίων

Οι γυναίκες γεννιούνται με ένα συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων τα οποία σταδιακά μειώνονται τόσο σε ποιότητα όσο και την ποσότητα όσο περνάει η ηλικία.

Η αντι-μυλλέριος ορμόνη (ΑΜΗ) είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα κύτταρα των ωοθυλακίων. Τα επίπεδα της AMH στο αίμα μιας γυναίκας είναι σήμερα από τους ποιό αξιόπιστους δείκτες των αποθεματικών των ωοθηκών της σε ωάρια και πολύ καλύτερος προγνωστικός δείκτης από την FSH, για το επίπεδο γονιμότητας της γυναίκας. Όσο περνάει η ηλικία και ιδίως μετά τα 38 έτη της γυναίκας, τόσο πέφτουν τα επίπεδα της ΑΜΗ. Η AMH δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου σας, έτσι ώστε η αιμοληψία μπορεί να γίνει σε όλες της μέρες του μήνα.

Χρειάζομαι να κάνω test για την AMH;

Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι πολύ χρήσιμος αν έχετε προσπαθήσει να συλλάβει για πάνω από έξι μήνες χωρίς επιτυχία και θέλετε να ελέγξετε αν αποθεματικό των ωοθηκών σας σε ωάρια είναι ανάλογο της ηλικία σας.

Αν τα επίπεδα της ΑΜΗ είναι χαμηλά πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να επισπεύσετε τις αναπαραγωγικές σας διαδικασίες και να μιλήσετε άμεσα με τους ειδικούς, γιατί τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης πέφτουν όσο πέφτουν και τα επίπεδα της ΑΜΗ.

Μάθετε περισσότερα για τις θεραπείες αντιμετώπισης της υπογονιμότητας

Έχω χαμηλή ΑΜΗ (αντιμυλλέριο) - τι πρέπει να κάνω;

Popup_close
Popup_days_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε τις επόμενες γόνιμες ημέρες σας.


Popup_close
Popup_birth_calc_el

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού.